March 27, 2017

Isnin…

Posted in Unknown at 9:58 am by miharuyouth

Selepas beberapa balik dari Korea,aku rasa malas sangat nak pergi kerja. AKU BOSAN…aku rasa sebenarnya aku takde kawan pun kat tempat kerja ni,aku rasa pegawai kewangan tu pun takkan makan semeja dengan aku juga. Sama macam dulu dulu. Aku pun malas nak bg souvenir dekat diorang,sbb diorang tu depan baik,belakang menyampah..so aku buat keputusan untuk tiada cenderahati utk kalian.

Aku pun malas nak pergi meeting sbb aku ade 4 jam sahaja hari ni dan aku rasa mengantuk,semalam aku mimpi aku pergi sekolah. Entahla..aku rasa hari ini hidup aku tak berapa nak straight…

Tapi aku suka bila aku capai target yg aku nak. Tengokla tahun ni dia boleh dapat ke tidak,ke aku berlagak? Aku tak pernah dapat so Tuhan nak uji aku? Tapi aku puas hati sbb dapat, si L pun sibuk fikir pasal hadiah,semua orang ingat aku yg buat hadiah padahal L punya idea tapi sbb aku nama depan. Ok. Sebenarnya aku malas nak tukar dengan LI sbb aku yakin,dia takkan amik balik kelas itu sbb aku dah kene,orang lain kene juga..

March 25, 2017

2017 sudah

Posted in Unknown at 2:37 pm by miharuyouth

2017 sudah…5 tahun tak update blog ni.skang aku tulis guna phone je,tak perlu update guna pc or komputer lagi. Aku terpaksa update dlm ni sbb aku rasa aku tak tahu mcmne nak luahkan isi jati aku.semalam aku mimpi tentang seseorang yang aku tidak kenal,tetapi seseorang itu mengaku suka kepadaku.Aku rasa aku perlukan lelaki sekarang ni,aku rasa aku rindukan belaian seorang lelaki,malu nak mengaku sebenarnya tapi aku amat perlukan belaian daripada lelaki..dan aku tidak tahu bila dan bagaimana tetapi aku tahu aku kene sabar dan aku wajib bersabar. Dalam mimpi aku bertemu dengan seseorang,dia perlukan aku dan aku perlukan dia,aku berangan tinggal di Busan, berkahwin dengan orang tempatan dan mempunyai anak bermata sepet,sama sepet sepertiku. Suamiku balik kerja,aku sambut dengan senyuman dan pakaian seksi. Masa kami dihabiskan dengan adegan ranjang. Aku rindukan adegan itu,teruk…sampai bila? Aku tak dapat lupakan mimpi semalam,aku suka mimpi itu,aku selesa dengan mimpi itu,aku sayang untuk bangun,aku nak mimpi itu sampai bila-bila. Realitinya,aku bukan begitu,cuma aku tak tahu nak bgtau siapa,sbb semua of kos tak akan mengerti. Aku amat perlukan lelaki. Susah…nasib aku malang,jika dengan lelaki,ade ke sesiapa akan menerima aku seadanya,aku tidur berdengkur,berat aku 100 kilo…

Ade ke?

January 1, 2012

it’s 2012…

Posted in Every Day at 4:01 pm by miharuyouth

today is jan 1st 2012…and i am still single…

still trying to seek happiness in my life, still trying to think that i will end this year by marrying someone, actually it was last year dream and hope, but should i give up?…this year …i hate to think about this year, cause it will be more and more responsibilities that  are given to me and i need to handle a lot of things…i wish i could forget about everything and go on with my life but to think about it again make my head ill…

i am still thinking about ‘him’…that ‘him’ which i repeatedly mentioned in my previous writing…i saw him from far, he was managing something, with his friends, i didnt have the chance to say hi to him since i could not move my legs from the seat..we had dinner last night, some employess received awards…i did receive 3 years ago…but that time he wasnt working here yet…well, i saw him…at the entrance. obviously he didnt see me, and of course he would not even try looking for me as for him i am nothing…well you can say it is love at one side, it would not work, it would never work…

at least i still have my dream…this year i am trying to lose my weight. i lost few inches few weeks ago and i am still like to eat, i dont want to restrain myself from eating since if i do that i will lose all the pleasure from the food. i would still want to eat cheese cake or ice cream cake..or plain ice cream…or any food that has to do with ice cream…or cheese..cause i love them, actually i love food..but last night i did get to eat more since i was sitting with 9 unknown seaters..from different company..hell..i hate it…

i bet..i will see a lot of fun ahead me…this year…i wish i will get married…with anyone

March 18, 2011

aku harap hari ini aku lebih bersemangat…

Posted in Every Day at 8:24 am by miharuyouth

aku ada banyak kerja dan kertas jawapan yang aku belum tanda sehingga kini. aku harap hari ini aku akan lebih bersemangat untuk menanda. hari ini tidak ada isu sangat pun, cuma nak menghabiskan masa dengan diri sendiri sempena cuti sekolah dan aku memang tidak suka bercuti semasa cuti sekolah. sebenarnya aku tidak ada alasan untuk bercuti sebab aku sudah bercuti dalam lebih kurang 6 hari sebelum minggu cuti ini disebabkan oleh aku kene study untuk exam aku minggu lepas, dan aku tidak ada idea untuk bercuti pada minggu ini…

mood untuk menanda kertas belum sampai2 lagi, nak memikirkan masalah peribadi pun, aku rasa aku dah semakin melupakannya…

aku nak solat dhuha la…

aku harap akan menenangkan aku…

March 16, 2011

ketenangan

Posted in Every Day, Unknown at 11:13 am by miharuyouth

aku menghadapi masalah dengan mendapat ketenangan hari ini …disebabkan oleh ada beberapa perkara yang aku tidak perlu fikir tetapi aku berfikir…

mungkin aku ada banyak kekurangan dalam diri sendiri…

maybe i should forget everything, what had happenned to me past few days. now i am like 50% of sof me say i should forget about it, and another half of me say, i should pray for it. and why i am still thinking about it if it does not affect me..i hate to think that i should get rid of this feeling because it is just to find myself to be me again. i miss my time when i have someone in my life, and aware about me..and my other me…i met him today, well, not exactly met..i saw him from far, thought that he will say..hello, at least..but i dont think he was alert that i was there looking at him..and he straightly  went away without saying anything..

i think i am just nothing in front him, and he does not expect anything from me either. i wish i will know about it…i feel sorry for myself, maybe he is not the one for me…i really wish i could know the answer and if that happen surely i will forget about everything and start moving…

Next page