April 16, 2008

benda-benda kecik pun nak terasa…lemahnya semangat..

Posted in Unknown at 10:44 pm by miharuyouth

rasanya, benda-benda kecik pun nak terasa…teringat lagi kata-kata dia..i have to do this because you haven’t start anything..u haven’t done anything…so kebelakangan ni, aku memang tak buat apa2 ke? apa aje benda yang aku buat selama beberapa bulan ini, lemah lah semangat aku benda2 macam nih..membuatkan aku lemah semangat jer, ditambah pula dengan perasaan bodoh dalam jiwa aku nih, takleh ke aku takde apa-apa perasaan dalam diri aku nih, terasa lemahnya lah semangat. sebab tu lah tak suka bergantung dengan orang lain. Aku mencari alasan je tadi tu, tetiba idea tu muncul pulak, terkene juga sebijik…

macam mana nak kuatkan semangat semula, aku rasa.. setakat ni..kakza je lah tempat aku nak mengadu. yang lain2 tu tak boleh dipercaya. macamaku cerita excited aku pada dia masa tengah makan tu pun, dia senyap je, aku dapat rasakan yang dalam hati dia..”ko tu tak layak”….kadang-kadangaku rasa buntu sangat..salah ke aku buat benda yang aku suka, salah ke aku sibuk, sampai tak sempat nak handle benda lain. sama-samalah tolong-menolong dalam hal ini.

aku ni tak buat apa2 ker??? langsung tak buat apa2 ker??

kenapa dia sengaja kenekan aku tadi??

Ya Allah, selamatkan aku daripada perkara2 sebegini..jika Kau takdirkan aku tak lama di Maahad nih, aku redha.. jika Kau takdirkan aku untuk keje tempat lain, aku harap Kau beri aku peluang lagi untuk belajar tentang cara nak uruskan sekolah sebab aku akan buat Maahad aku sendiri.

aku kena lupakan benda2 yang terjadi..teruskan hidup..dengan cemerlang … dapat panggilan dari ust r tadi, dia kata teruskan aje benda yg aku buat tuh.. kebenaran dah ade.. teruskan aje.. aku taknak bagitau benda2 gitu kat teacher.. aku rasa tak perlu sebab benda tu akan memeningkan kepala dia sahaja….

aku lupakan apa yang terjadi..

teruskan ussaha……….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: