March 18, 2011

aku harap hari ini aku lebih bersemangat…

Posted in Every Day at 8:24 am by miharuyouth

aku ada banyak kerja dan kertas jawapan yang aku belum tanda sehingga kini. aku harap hari ini aku akan lebih bersemangat untuk menanda. hari ini tidak ada isu sangat pun, cuma nak menghabiskan masa dengan diri sendiri sempena cuti sekolah dan aku memang tidak suka bercuti semasa cuti sekolah. sebenarnya aku tidak ada alasan untuk bercuti sebab aku sudah bercuti dalam lebih kurang 6 hari sebelum minggu cuti ini disebabkan oleh aku kene study untuk exam aku minggu lepas, dan aku tidak ada idea untuk bercuti pada minggu ini…

mood untuk menanda kertas belum sampai2 lagi, nak memikirkan masalah peribadi pun, aku rasa aku dah semakin melupakannya…

aku nak solat dhuha la…

aku harap akan menenangkan aku…

Advertisements

March 16, 2011

ketenangan

Posted in Every Day, Unknown at 11:13 am by miharuyouth

aku menghadapi masalah dengan mendapat ketenangan hari ini …disebabkan oleh ada beberapa perkara yang aku tidak perlu fikir tetapi aku berfikir…

mungkin aku ada banyak kekurangan dalam diri sendiri…

maybe i should forget everything, what had happenned to me past few days. now i am like 50% of sof me say i should forget about it, and another half of me say, i should pray for it. and why i am still thinking about it if it does not affect me..i hate to think that i should get rid of this feeling because it is just to find myself to be me again. i miss my time when i have someone in my life, and aware about me..and my other me…i met him today, well, not exactly met..i saw him from far, thought that he will say..hello, at least..but i dont think he was alert that i was there looking at him..and he straightly ¬†went away without saying anything..

i think i am just nothing in front him, and he does not expect anything from me either. i wish i will know about it…i feel sorry for myself, maybe he is not the one for me…i really wish i could know the answer and if that happen surely i will forget about everything and start moving…

March 9, 2011

aku rasa rindukan dia…

Posted in Every Day at 9:35 am by miharuyouth

semalam aku jumpa dia…

aku dah lama tak jumpa dia.

aku tak pernah jumpa dia.

aku tak pernah jumpa dia lama macam tu.

aku semacam tak habis nak berkata-kata.

walaupun dia sebenarnya banyak kerja…

dan semalam aku tengok FB dia…

dia tak add aku sebab dia kata aku tak sesuai nak tahu…

dia kata FB tak sesuai dengan orang seperti aku.

tapi aku pergi tengok juga.

ada general photo,

aku baca komen-komen dia,

dia lain daripada yang aku kenal dia sebelum ini.

walaupun aku kenal dia dengan bertegur sapa,

walaupun aku kenal dia dengan tiba-tiba,

sebenarnya,

aku tak kenal dia siapa,

dia menyembunyikan umur dia,

padahal aku tahu umur dia,

tetapi…

hanya itu yang aku tahu, tentang dia.

aku tak kenal dia secara dalaman.

jika aku tahu

mungkin aku akan tidak suka,

tetapi, aku dah dapat mengagak bagaimana dia melalui penulisannya.

dan….aku tak tahu apa perasaan aku selepas itu,

cuma aku rasa…

kenapa aku suka…dengan dia

aku rasa membuang masa.

aku tak rasa dia suka kat aku…

sebab aku dah bagi masa banyak untuk dia meluahkan kepada aku.

dan kadang2 aku perasan yang dia pun semacam ada sesuatu dengan aku..

atau aku je yang perasaan…

aku memang cepat perasan.

ataupun aku mengharapkan benda yang tidak jadi…

ataupun aku memang mengharapkan benda yang tak jadi…

aku buntu Ya Allah…

jauhkan aku dari perasaan ini,

jika dia untukku ya Allah…

dekatkan lah dia denganku..

jika tidak Ya Allah, jauhkan lah aku dengan dia

hindarkan aku daripada kekecewaan ini…

walaupun hanya aku yang terasa…

dan bukan dia…

aku takde mood nak study exam…

kalau hari ini dia tak sms aku…aku akan lupakan dia selama2nya…

maknanya dia langsung tidak kisah pasal aku…

maknanya aku hanya bertepuk sebelah tangan…

aku kena teruskan hidup ini…

(aku harap dia akan sms aku….)

 

March 7, 2011

hari-hari yang menyakitkan

Posted in Unknown at 9:44 am by miharuyouth

hari ini semangat hampir hilang

minggu ini exam final sem ini

hari ini tiba-tiba alarm kereta bermasalah…

pintu tak boleh dibuka

exam..dan tak study lagi

cerita kawan membuatkan aku lagi menyampah…